+31 (0)591 676 227
Vraag offerte aan
Qro03247

Trainingen en coaching / (w)eet voor het leven

Qro03379

Trainingen en coaching bij Het Kooklokaal

Wat doet het voor je lijf, je hoofd, je welzijn. Met praktische ondersteuning vanuit mijn professie als kok en didactisch vanuit voedingsleer en voedingscoach. Want hoe leer je goede keuzes maken? En dat voor je leven?

Wat als er belemmeringen zijn zoals (lopende of opkomende) ziektes, een komende operatie, gewichtsproblematiek, allergieën en stress. Maar ook in gezonde situaties die vragen om meer onderbouwing, bijvoorbeeld bij intensiever sporten, zwangerschap, borstvoeding en herstel na inspanning. De lijst is enorm.

In onze basis training nemen we je/jullie mee:

 1. In een didactisch deel van 2 uur, waarin jullie voeding (patronen) laat Herkennen en Erkennen. En in het tweede deel over bouwstoffen.
 2. In het praktische deel van 2 uur,  leer ik jullie dit gelijk om te zetten in praktische aanpassingen, menu planning te maken en start met 3 basis bereidingen voor 15 gerechten thuis.
Img 3679

Wat levert het op? Na het volgen van onze basistraining weet je:

 1. Weet je wat je kiest en waarom je kiest voor de goede ingrediënten, hoef je je niet meer onzeker te voelen of je de goede keuzes maakt.
 2. Is jouw plan door en voor jezelf en jouw situatie samen gesteld, want jou lijf, jouw situatie maar ook je leefsituatie is uniek (en waardevol).
 3. Jouw eten en drinken bijdragen aan herstel, vermindering of ondersteuning aan je lijf, je welzijn en je energie zodat belemmeringen van je lijf verminderen.
 4. Je quick fix is dat je gelijk vanaf het meedoen van de basistraining al kunt starten met veranderingen aan te brengen. Hoe subtiel en klein je eerste stappen ook mogen zijn. Maar je lange termijn winst ligt in verandering van eten, van denken, van voorbereiden en handelen en een grote verandering brengt in je gezondheid, je weerbaarheid en je welzijn. 
 5. Als je deze basiskennis kent en erkent je deze heel makkelijk doortrekt naar zorg voor je gezin, je (on)(pas)geboren kind, je naaste aan wie je mantelzorg verleent, je medewerkers, je clienten, je klanten. 
 6. Pakjes, zakjes en allerlei stoffen waarin ons lichaam alleen ballast ervaart zijn verleden tijd.

Wat kun je na onze basistraining doen:

 1. Heb je een basis lijst maat gemaakt waar je gelijk mee de winkel in kunt voor je boodschappen, en heb je een blauwdruk voor komende weken.
 2. Heb je 3 basis gerechten gemaakt waarmee je 15 recepten kunnen maken.
 3. Kun je je eigen stappenplan maken en ben je in staat een goed weekmenu en maandmenu te plannen en weet je, dat je alle bouwstoffen eet die je nodig hebt.
 • Verbind ik jullie samen in een groep. Want ook het samen eten, dat is en blijft een feestje. En waarom niet iedere dag weer opnieuw. 
 • Laat ik jullie op een motiverende en inspirerende manier kennis maken met de gezonde kant van voeding. Neem ik je af en toe ook mee in de producten die vullen in plaats van voeden en dus loze ballast vormen. Maar ook wat het intern in je lijf doet. Want écht anders krijg je geen inzicht.
 • Vanuit professie als kok en voedingscoach. Maar juist ook als moeder (van 4 kinderen) als meewerkend echtgenote, als ondernemer en werkgever.

Vanuit die vlakken waarin ik altijd een dienstbaar en verzorgend karakter en eigenschappen heb. De talenten mag laten groeien om op een heldere manier uitleg te geven. In Jip en Janneke taal, verbeeldend en het liefst met een stukje humor. Van cel tot Lichaam!

In aanvulling hebben we ook Verdiepingsmodules en Jaartrajecten. Voor een levens veranderende voedingswijze. 

Ook groepen van meer dan tien personen zijn van harte welkom bij Het Kooklokaal Laat het ons vooraf weten, dan maken wij je tafel alvast klaar.

Het Vitaliteitsconcept voor een gezonde leefstijl

Eten doen we allemaal. Iedere dag, meerdere keren per dag. We weten allemaal dat de quick fixes, snelle oplossingen of strenge diëten maar voor een korte periode of helemaal niet werken. Daarom richten we ons bij Het Vitalokaal op weet en eet voor het leven door plezier, proeven, experimenteren en vooral leren door te ervaren wat voeding voor je kan doen. Want met een gezond eetpatroon valt de meeste winst te behalen.

Het Vitalokaal is hét vitaliteitsplatform waar je leert hoe gezond leven en goed voor jezelf zorgen leuk, lekker en vooral makkelijk is.