Ons verhaal2019-01-17T22:10:44+00:00

Ons verhaal

Hoe de ervaring met het ambachtelijk uitsnijden en verwerken van vlees, de liefde voor kokkerellen, maar vooral de interesse in wat voeding met ons als mens doet uiteindelijk tot uiting komt in het opstarten van een kookstudio: dát is mijn verhaal. Van kinds af aan was ik, Rémonde, geïnteresseerd in de vragen: waarom eten ze op andere plekken in de wereld zo totaal anders? Wat doet dat met ons lijf? En hoe kunnen we die waanzinnig lekkere recepten ook hier maken?

Daarom ben ik altijd op zoek naar smaken, texturen en nieuwe recepturen. Na mijn studie Marketing en Communicatie belandde ik dan ook in de wereld van food, of in dit geval fast food, met een concept van vers, snel en gemakkelijk. Ook hier ben ik achter de schermen continu bezig met die zoektocht naar nieuwe smaken en technieken uit de klassieke keukens, maar ook uit de mediterrane, de oosterse en meer.

Altijd in de keuken

Verre reizen en vrienden en buren uit verschillende landen zorgden ervoor dat ik altijd in keukens te vinden was. Daarna trouwde ik met een ondernemer in carrosseriebouw, waardoor nieuwe ideeën steeds weer nieuwe karakters kregen. Ik werd moeder van 4 kinderen, waardoor ik ervoer hoe uitgebreid kokkerellen samen mocht gaan met stress. En dan het liefst ook nog een beetje warm en op tijd op tafel! Het kost je een beetje geduld, maar het is heel boeiend om te zien hoe je je kinderen meeneemt in het ontwikkelen van smaak.

Remonde van het kooklokaal

15 jaar verder

De kookstudio was eerst in het klein opgestart, maar is sinds 10 jaar gevestigd op het Waanderveld in Emmen. Het is waanzinnig mooi om hier te kunnen werken, te kunnen ondernemen en om trendy food- en foodbelevingsconcepten te kunnen ontwikkelen.

Als er iets is wat ik heb geleerd, dan is het dat samen kokkerellen verbindt; door de samenwerking, maar ook door de smaakontwikkeling. En nu kunnen we ook nog onderbouwen wat voor positieve invloeden een goede voeding op ons als mens heeft. Verse kruiden, verse ingrediënten, lekker eten, een ontspannende bereiding, een gezellige omgeving, voeding in plaats van vulling; hier worden we als mens écht blij van.

Of jullie nu als groep of individueel komen kokkerellen: we willen jullie graag al deze aspecten laten ervaren!

Rémonde

Deze website maakt gebruik van Cookies en Services van derden. Ok