+31 (0)591 676 227
Vraag offerte aan
Schermafbeelding 2021 06 25 Om 13.11.49

Passie en waarom

Img 3509

Mijn verhaal

18 jaar geleden begon ik, Rémonde, Het Kooklokaal uit passie voor voeding.

 

Opgegroeid als jong meisje binnen het ambacht van voeding. In de wereld van de slagerij om precies te zijn. Niet alleen dat ik het bijzonder vond hoe creatief, productief en efficiënt alles werd gebruikt tot mooie producten was er ook fascinatie.

 

Creativiteit, ondernemen, nieuwe plannen creëren. Altijd actie, altijd on stage.

Mijn vader en moeder waren meer dan alleen ondernemers in vlees.

Wat at een koe en in welke type wei deed het zijn beweging op? Aspecten die op wereldreizen door mijn vader uitvoerig op foto werden vastgelegd.

Mijn moeder legde zich toe op toen vernieuwde takken als maaltijden en catering.

Hoe jong ik ook was, ik ging mee naar de wekelijkse trainingen en workshops. Fantastisch wat je creatief kon creëren.

 

Vragen, vragen. Riep het bij mij op. Waarom eten ze aan de andere kant van de wereld zo totaal anders.

Wat doet wassen van kip in azijn in Suriname, wat doen pittige kruiden naast smaak in je gerecht nu voor je lijf?

Dus ik ging daarmee experimenteren. Met die ingrediënten, maar ook uit de verhalen, receptenboeken. En gewoon aanklooien. Vrijheid en vertrouwen krijgen van gewoon doen. Proeven, bijstellen, fouten maken. Opnieuw proberen.

Zo ontstonden recepten.

Buitenkant-HetKooklokaal

Ik kreeg een relatie met Bert, en na mijn studie Marketing en PR kwam ik in de horeca. Al op 19 jarige leeftijd runde ik een fastfood restaurant met vers bereidde goede gerechten. Tegen over het dierenpark. Dus altijd druk en hectisch.

We reisden veel en overal stond ik met mijn neus in keukens. Want naast smaak, samenstelling, receptuur groeide ook mijn interesse en kennis in wat doet welk ingrediënt of voedingsstof nu voor je lijf.

 

Werd ik moeder van 4 kinderen, liep hard voor Muskathlons in Brazilië en Ethiopië voor kinderen in extreme armoede. Wist ik wat ziekte voor impact kan hebben op je lijf maar zeer zeker ook de genezing en het herstel ervan. En behaalde mijn diploma’s in de horeca en nu als voedingscoach.

 

Inmiddels mag ik al 18 jaar Het Kooklokaal runnen. En juist vanuit enorme passie.

Passie voor voeding. Maar ook zoveel wat er mee verband houdt.

Er kwam van alles op mijn pad. Jongeren begeleiden die tijdelijk in een moeilijke situatie zaten qua ontwikkeling, verslaving of problematiek thuis. Waarbij samen koken het middel was tot… Hoe dicht bij kun je bij elkaar komen zonder het onderwerp aan te snijden, maar er wel persoonlijk voor de ander te mogen zijn? En juist daar beiden enorm veel van te mogen leren? Mij heeft dit enorm veel inzichten mogen geven. Maar ook nog meer rust, geduld en leren luisteren.

Tegelijkertijd ook altijd feestjes. In groepen. Vieringen van bijzondere momenten. Bruiloften, verjaardagen, jubilea.

Maar ook wervelende events in Yucatan/Wildlands organiseren waarin ontstaan, verwerking, bewerking, groei en consumptie van voeding centraal stond.

En zo kan ik nog oneindig veel vertellen….  Mijn pad? Vol groei! Oftewel het leven is nog steeds vol, kleurrijk, ondernemend en vol experiment!

Rémonde 

 

Meer weten en volgen?  Check in op onze socials. Via story telling neem ik jullie mee in mijn achtergronden, belevingen, receptontwikkelingen en meer.